ישרוליק – ישראל גל
תאריך לידה 22/12/1925 תאריך לידה עברי ה' טבת תרפ"ו
תאריך פטירה 09/04/2006 תאריך פטירה עברי י' ניסן תשס"ו
מקום קבורה נירים
ישרוליק נולד בדצמבר 1925 בעיירה קטנה בפולין בשם וישניבה. עיירה טיפוסית של כמה מאות יהודים באזור של אלפי כפריים פולנים.
הוא למד עד כיתה ג' בבית ספר "תרבות" שבעיירה, בית ספר שלמדו בו עברית. בשנת 1934 עלה לארץ עם הוריו ואחיו הצעיר מנחם. המשפחה גרה בתל אביב והוא למד בבית חינוך לילדי עובדים בצפון תל אביב. הקליטה הייתה קלה כי ידע כבר עברית.
בית חינוך לילדי עובדים קיים קהילת תלמידים פעילה ועצמאית עם פעילות ענפה של תנועות הנוער החלוציות.
מכאן באופן טבעי עבר ללמוד בבית הספר התיכון המחוזי בגבעת השלושה, שהיה בית ספר חקלאי עם משק צמוד. באותה תקופה הוא היה חבר בקן השומר הצעיר בפתח תקווה.
עם סיום הלימודים הוא הצטרף לקבוצה הראשונה בתנועה שהקימה הכשרה במסגרת הפלמ"ח. לקבוצה חברו חניכי גדוד ניר מכל הארץ שהתקבצו בקיבוץ כפר מנחם. משם הם עברו לשער העמקים ומצאו את מקומם בפלוגה ו' של הפלמ"ח.
בשער העמקים שילבו אימונים בפלמ"ח, עבודה בענפי המשק ולמידה של מבנה המשק לקראת הקמת קיבוץ עצמאי. כעבור שנה עברה הקבוצה לתל עמל ואליה הצטרפו חברי גדוד ניר מתל אביב. תל עמל הייתה התחנה האחרונה בדרך להקמת קיבוץ עצמאי.
בשבת השחורה יצא ישרוליק עם חבריו לבאר יעקב שם השתכנו עד למציאת מקום התיישבות.
באותה תקופה יצאה גם קבוצה קטנה של חברים לקיבוץ גבולות. בבאר יעקב תפקד ישרוליק כבא כוח וגזבר והוא ייצג את בעיות הקיבוץ בפני המוסדות המיישבים. בתפקידו כגזבר הוא איזן בין ההוצאות הגדולות וההכנסות המעטות, דבר שהיה משימה כמעט בלתי אפשרית. אך כאשר חברי הקיבוץ מצאו מקומות עבודה בכל האזור הוא לחץ על המוסדות לסייע במשימה. כאשר הוחלט על הקמת 11 הנקודות בנגב ופניית חברי הקיבוץ נתקבלה בחיוב עלה הקיבוץ להתיישבות בדנגור.
ישרוליק שהיה ממייסדי הקיבוץ מאד התקשר לרעיון. בנירים היה פעיל בתפקידים מרכזיים ושימש כגזבר, מזכיר ומרכז משק. תמיד פניו היו אל החבר. בהמשך יצא לשליחות במשרד החקלאות, כ-28 שנים, ועזר הרבה מאוד לקיבוצים ואף לחקלאים בודדים בפיתוח ומימון. למרות התפקיד הבכיר שאליו הגיע במשרד החקלאות נשאר צנוע וקשוב לצרכיהם של כל הפונים אליו. במשפחה היה אהוב על כולנו והשיב לנו אהבה.
לכל אחד מהילדים והנכדים היה מקום מיוחד בליבו.
זוכרים ואוהבים כל המשפחה.
מהדברים שנכתבו במסיבת הפרידה ממשרד החקלאות בשפיים (23/2/1994):
איגוד התעשייה הקיבוצי: לישרוליק, בהמון תודות על עשרות, כן הרבה עשרות של מעשים ועזרות שהפכו חלומות ליצירות, מדן ועד אילות. שפע איחולי ברכה בהמשך הדרך. בברכה לבבית – מיכה הרץ.
התאחדות התעשיינים בישראל: "...גישתך המקצועית ויחסך האישי המיוחד לכל פרויקט ופרויקט ראויים לציון מיוחד. היית שותף לקידום המשק הישראלי במשך כמעט כל שנות דור ועל כך יכול אתה להיות גאה. בידידות יורם בליזובסקי".
ממכתבי הניחומים לאחר מותו:
"...ישראל ניחן בהבנה וחוכמה רבה, כך צפה התפתחויות שהיום אנחנו עדים להתממשותן. חברים לעבודה העריכו מאוד את חוכמתו, תבונת מעשיו והתנהגותו..." עוזי נווה – קיבוץ סאסא שהחליף את ישרוליק בעבודתו במשרד החקלאות.
"...ישרוליק של תחילת הקיבוץ היה מנהיג וחבר. איש יחיד במינו שגם הקיבוץ כולו וגם בודדים רבים בתוכו – נזקקו לעצתו ולדעתו, ורצו בהן." אלישע קלי, ממייסדי הקיבוץ.
"...מאז בואנו כחברת נוער לנירים והיכרותי עם ישרוליק למדתי להעריך אותו. הוא בלט בגישתו הרצינית לכל נושא בו הוא טיפל. ברוגע ונועם הליכותיו הצליח לשכנע להעביר החלטות. למרות בקיאותו בנושאים כלכליים ופיננסיים, לא שכח את ההיבט האנושי והחברי, דבר שלא היה מובן מאליו בימים ההם." בני זומר – חבר נירים בעבר.
קישור לדף הנצחה האתר קיבוץ נירים
קישור לדף בית המגן בפייסבוק