מוישיק (משה) סרלין –30 שנה למותו

תאריך לידה11/06/1937 תאריך לידה עבריב' בתמוז תרצ"ג

תאריך פטירה12/11/1991 תאריך פטירה עבריה' בכסלו תשנ"ב

מוישיק הגיע לנירים כחבר גרעין "נירים" בשנת 1955. הוא התגייס לנח"ל המוצנח עם יתר חבריו ועם תום השירות חזר לנירים.

מקום העבודה העיקרי שלו היה המסגרייה. ממנה יצא למלא תפקידים שונים בקיבוץ ומחוצה לו, אך תמיד שב אליה לעבודתו. החל מ-1984 מוישיק יצא לפעילות בארגון עובדי הפלחה וסיים ב-1988. הוא שב לנירים וריכז את המוסך והמסגרייה עד יום מותו.

מוישיק היה אדם בעל עיסוקים מגוונים. היה איש משפחה למופת, טיפל ודאג לכולם במסירות – לאשתו, לילדיו וליתר בני המשפחה.

מוישיק נשא לאישה את ניצהלה בשנת 1961. לזוג נולדו ארבעה ילדים: ארז (1962), דלית (1966), אשל (1972) ודגנית (1978).

עד כאן מדף ההנצחה באתר נירים, מוישיק ממשיך להיות חי בביתו , מוישיק נפטר צעיר לפני שזכה לראות את ילדיו נישאים (בשנה שלאחר מותו ארז ודלית התחתנו) ונכדים שבאו אחר כך, הנכדים שומעים סיפורים ומכירים אותו כאילו נמצא ביניהם. כנראה שזה לא סתם שהנכד תום עובד במסגריה וממשיך את דרכו של מוישיק בלי שהכיר אות בחייו, רק מסיפורי משפחה. הבית מלא דברים שאהב, יצר ואסף. אוסף הבולים הגדול מסודר על אחד המדפים, כל האלבומים הרבים ממוספרים, לפי ארצות וחלקם לפי נושאים. אוסף דגמי כלים חקלאים וטרקטורים מדגמים שונים הם מזכרות לשנותיו הרבות במסגריה, מוסך, ומדור המיכון בארגון עובדי הפלחה. אוסף המטבעות הגדול עבר לבנו אשל הממשיך את האוסף. על ארון הכניסה 3 פסלים שיצר בשנותיו האחרונות. הפסלים מגיבים לאירועים באזור, בארץ ובעולם. אחד מסמל את הגדר שבנו לאורך הגבול, השני את אירועי האינתיפאדה הראשונה (האבנים) השלישי נוצר בעקבות רעידת אדמה בעולם הגדול (רעידת אדמה ברצ'ה, גיאורגיה, בה מתו 270 איש ו 60,000 נותרו ללא קורת גג). על מדף אחר יש כלי בית וחפצים אחרים מבית הוריו.

בגרעין "נירים" אתו הגיע לקיבוץ, היה חלק מחבורת מגדלי השפמים, מאלה שמכירים את השירים הרוסיים בעל פה ומלווה את השירה בנגינת מפוחית. שמר על קשרים ומפגשים של חברי גרעין "נירים" ובמיוחד עם הקבוצה מפתח תקווה עוד שנים אחרי שהגיעו לקיבוץ וחלקם עזבו למקומות אחרים.

רבים מחברי הקיבוץ היום לא הכירו את מוישיק, אולי מעט שורות אלה יעזרו להכרות עם דמותו וזכרו שלא ישכח בין חברי נירים ובני משפחתו.

קישור לדף הנצחה באתר קיבוץ נירים

קישור לדף בית המגן בפייסבוק